Overzichtspagina's

Na invoer van de fouten zijn er verschillende groepsoverzichten beschikbaar. Op de groepsoverzichten zie je per leerling een score per getoetste categorie.

 

Alle getoetste categorieën krijgen een score. Je hebt de keuze uit de volgende type scores: 

  1. 1. Goedpercentages - Percentage goed gemaakte opdrachten van deze categorie.
  2. 2. Cijferscores - Een getal met één decimaal tussen de 0,0 en 5,0, gebaseerd op de A-E score van Cito. Dit getal is vergelijkbaar met de niveauwaarde van Parnassys.
  3. 3. Letterscores - A, B, C, D, E, vergelijkbaar met de A-E score van Cito.
  4. 4. Romeinse cijfers - I, II, III, IV, V, vergelijkbaar met de Romeinse cijfer score van Cito.

 

In de groepsoverzichten zijn de resultaten te sorteren op score, waarbij de leerling met de hoogste score bovenaan staat en de leerling met de laagste score onderaan. Zo heb je een duidelijk, compact didactisch overzicht van de groep.

 

Arrangementen indelen

Het onderwijsarrangement staat voor het lesaanbod dat een leerling nodig heeft. Taldo gaat uit van drie niveaugroepen in een klas. Leerlingen met een aangepaste leerlijn worden bij de meest intensieve groep ingedeeld, zodat ze ook worden weergegeven bij de instructiegroepen. Je kunt deze indeling naar eigen inzicht wijzigen.

 

Op een groepsoverzicht naar keuze vul je per leerling het onderwijsarrangement in: verdiept arrangement, basis arrangement, intensief arrangement. De namen van deze drie arrangementen zijn aanpasbaar op de Legenda pagina. Je kunt ook kiezen om de arrangementen automatisch in te delen door op de knop Arrangementen indelen te klikken. De arrangementen zijn achteraf aanpasbaar. Als een arrangement van een leerling op een van de overzichtspagina's wordt aangepast, verandert het automatisch ook op de andere overzichtspagina's.

 

Let op: De sortering op score en de arrangementenindeling zijn niet mogelijk bij de beperkte versie van de analysedocumenten.

 

In onderstaande voorbeelden zie je hoe leerlingen standaard worden ingedeeld als ze een andere toets hebben gemaakt. Max Dekker heeft een moeilijkere toets gemaakt en staat dus bovenaan, Julia Meijer heeft een makkelijkere toets gemaakt en staat dus onderaan.

 

Goedpercentages Cijferscores Letterscores Romeinse cijfers
     

Klik op een afbeelding voor een vergrote weergave.